Συνταγές
Έτσι λίγο για την λιγούρα – θαυμάσια μπισκότα λεμονιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία. δωμάτιο
350 γραμμάρια αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ άχνη ζαάχαρη
30 μλ χυμού λεμονιού
5 γρ μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
φλούδα λεμονιού
λίγο αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βούτυρο με το ζάχαρη και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα η με το μίξερ ,ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε, όχι πολύ και συνεχίζουμε με τα άλλα υλικά εκτοσ άπω το άχνη ζάχαρη .Αφού ολοκληρώσετε την παρασκευή της ζύμης, πρέπει να αφεθεί στον καταψύκτη για περίπου 30 λεπτά, διαφορετικά μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια τα μπισκότα διαμορφώνονται και περνούν μέσα από ζάχαρη άχνη.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε το αποτέλεσμα των σπασμένων λεμονιών .ψήνετε σε 175 βαθμούς για 15 λεπτά . βάλτε τα γρήγορα στο φούρνο γιατί πρέπει να παραμείνουν κρύα. Ενώ ψήνετε την πρώτη δόση φρούτων, διατηρήστε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο, επίσης για τον ίδιο λόγο .Εγώ της ανακάτεψα με μια ξυλινη σπάτουλα
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή γιατί μόλις 10 λεπτά αρκούν, για το πιο γευστικό γλυκό με μπισκότα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε μια ΚΡΕΜΑ με 1 λίτρο γαλα,5 κ.σ.ζαχαρη,120 γρ κορν φλαουρ η 80 γρ καστερ πάουντερ
Βάζουμε στο πυρεξ η ταψί η και τάπερ (28χ25) στο πάτο μια σειρά μπισκότα τύπου πτι μπερ. Βάζουμε κρέμα μια στρώση λεπτή
Ξανά μπισκότα μια σειρά και κρέμα .Ξανά μπισκότα μια σειρά και κρέμα
Κάνουμε και μια κρέμα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ με 500 γρ χυμό φυσικό ,2 κ.γ. γεμάτα κορν φλαουρ
Και το ρίχνουμε με προσοχή πάνω στην κρύα κρέμα. Και στην συνέχεια στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”