Συνταγές
Εξαιρετικός μπακλαβάς ρολό.. μία συνταγή που δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vasw Kontogianni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
θέλουμε 12 φύλα κρούστας.
Για τη γέμιση
1 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα τριμμένα ,2 φλυτζάνια του τσαγιού καρύδια τριμμένα, ένα φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη, 1φλυτζανι ζάχαρη ,τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλλα τριμμένη ,ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο,3 βανίλιες…. Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος καλά τα παραπάνω υλικά λιώνουμε 1βιταμ και με το πινέλο ρίχνουμε στάγδην στο πρώτο φύλο να πάει παντού .
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο και ξαναρίχνουμε στάγδην το βιτάμ….τοποθετούμε το τρίτο φύλλο και ρίχνουμε πάλι στάγδην το βιτάμ ,στο τρίτο ρίχνουμε και ένα φλυτζάνι από τη γέμιση …στη συνέχεια τυλίγουμε ρόλο σφιχτά τα τρία φύλλα…και τοποθετούμε το ρόλο σε βουτυρωμένο ταψί επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γίνουν τέσσερα ρολά…με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια και ρίχνουμε πάνω το υπόλοιπο λιωμένο βιτάμ .
Ψήνουμε για 1ωρα κι ένα τέταρτο ανάλογα το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία να ψηθεί καλά μέσα έξω …αφήνουμε το μπακλαβά να κρυώσει ..φτιάχνουμε σιρόπι με 3ποτηρια ζάχαρη 1μισι νερό…τρία ξυλάκια γαρύφαλλο ένα ξυλάκι κανέλλα 1κουταλια της σούπας γλυκόζη και φλούδα η μισό λεμόνι και 2βανιλιες .
Βράζουμε πέντε λεπτά ….ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στον κρύο μπακλαβά .
το μυστικό
σιγανό καλό ψήσιμο…..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vasw Kontogianni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”