Συνταγές
Μπακλαβάς αλλιώς με σοκολάτα και μπισκότα – ονειρεμένη γεύση, απίθανο γλυκάκι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φύλλο κρούστας
1 πακέτο βουτηρο αγελάδος λιωμμένο κρυο
300 γρ καρύδια
200 γρ μπισκότα κουκις
1 κουβερτούρα 125 γρ
1 κ.γ κανέλα
Σιρόπι
1.5 ποτ νερό
2 ποτ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 καρφάκια γαρύφαλλο
1 φλούδα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μουλτι και αλέθω λίγα λίγα τα καρύδια τα μπισκότα και την κουβερτούρα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ βάζουμε και την κανέλα και ανακατέυουμε καλά.
Σε ένα βουτηρομένο ταψάκι βάζουμε τρία φύλλα κάτω βουτηρώνοντας ένα ένα γέμιση φύλλο βουτηρώνουμε γεμιση μεχρι να τελειώσει η γέμιση και τελευταία τρία φύλλα βουτηρομένο ένα ενα χωρίς γεμιση. Ριχνουμε απο επάνω οσο βουτηρο εμεινε.
Χαραζουμε ελαφρά και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ( Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκε 1 ώρα και 10 λεπτα).
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιρόπιασουμε κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό! Το ταψάκι που χρησιμοποίησα είναι 30×37εκ
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Φλαν σοκολάτας με κανέλα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
6 αυγά
1 λίτρο γάλα
1 ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
100 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα λιωμένη
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
Καραμελώνουμε 3/4 φλιτζάνια ζάχαρης σε ένα ταψί. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε έξι αυγά μέχρι να γίνουν κίτρινα και προσθέτουμε 3/4 φλιτζάνια ζάχαρης, 1 λίτρο γάλα, κανέλα, σοκολάτα λιωμένη και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά και χύνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και σερβίρουμε.