Συνταγές
Μπακλαβάς αλλιώς με σοκολάτα και μπισκότα – λαχταριστός και σίγουρα νοστιμότατος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρα Κυριάκη .
Υλικά
1 φύλλο κρούστας
1 πακέτο βούτυρο αγελάδος λιωμένο κρύο
300 γρ καρύδια
200 γρ μπισκότα κουκις
1 κουβερτούρα 125 γρ
1 κ.γ κανέλα
Σιρόπι
1.5 ποτ νερό
2 ποτ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 καρφάκια γαρύφαλλο
1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μουλτι και αλέθουμε λίγα λίγα τα καρύδια τα μπισκότα και την κουβερτούρα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ βάζουμε και την κανέλα και ανακατέυω καλά.
Σε ένα βουτηρομένο ταψάκι βάζουμε τρία φύλλα κάτω βουτηρώνοντας ένα ένα γέμιση φύλλο βουτηρώνουμε γέμιση μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τελευταία τρία φύλλα βουτηγμένο ένα ένα χωρίς γεμιση. Ριχνουμε απο επάνω όσο βούτυρο εμεινε.
Χαραζουμε ελαφρά και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ( Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκε 1 ώρα και 10 λεπτά).
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιρόπιασουμε κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό! Το ταψί που χρησιμοποίησουμε είναι 30×37εκ.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρα Κυριάκη .
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!