Συνταγές
Μοσχοβολιστό γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής
Υλικά
1 κιλό φλούδες κίτρου
1.2 κιλά ζάχαρη
5 κούπες του καφέ νερό
1 λεμόνι το χυμό του
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κίτρα με νερό και σαπούνι,τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε στο ψιλό μέρος του τρίφτη.(Το ξύσμα εάν θέλουμε το κρατάμε για να το βάζουμε στα γλυκά μας ή για να παρασκευάσουμε λικέρ).
Τα χωρίζουμε σε 5-6 μέρη και αφαιρούμε τη σάρκα.Τα τυλίγουμε σε ρολάκια ή αν θέλουμε σε μικρούς κύβους.
Βάζουμε τα κομμάτια να βράσουν σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά,στραγγίζοντας τα κομμάτια και αλλάζοντας το νερό.
Αν έχουν μαλακώσει πολύ κάνουμε ένα ξεπίκρισμα.
Βάζουμε τα κομμάτια σε λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες ,αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές μέχρι να ξεπικρίσουν καλά.
Την επόμενη μέρα,αφαιρούμε τα κομμάτια ρολλάκια από τα ξυλάκια ή τους κύβους από το νερό,τα στύβουμε ελαφρά ένα ένα με το χέρι μας και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα κομμάτια του κίτρου.
Βράζουμε άλλα 10 λεπτά σε μέτρια έντασης φωτιά και μετά το δεκάλεπτο αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε ένα 24ωρο ακόμα για να σταθεί το γλυκό μας.
Την επόμενη συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι μας και πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και βάζουμε το ζεστό γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα,βιδώνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής