Υλικά:
500 γρ. φύλλο κρούστας
5 φλιτζάνια του τσαγιού κολοκυθάκια τριμμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας χονδρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Προετοιμασία:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε λεπτά-λεπτά τη φλούδα, να φύγει το πράσινο. Τρίβουμε στον τρίφτη και τα βάζουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι, να «μαραθούν».
Στύβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 3 φύλλα κρούστας και λίγη από τη γέμιση και συνεχίζουμε εναλλάξ με λαδωμένο φύλλο και γέμιση, κρατώντας 3 φύλλα για το τέλος. Τα τελευταία φύλλα, για να μη χωρίζουν, τα ραντίζουμε ανά ένα με νερό, όπως και το τελευταίο, με το οποίο σκεπάζουμε την πίτα.
Χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με λάδι (ή ραντίζουμε μόνο με νερό). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º Κελσίου για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η πίτα και να «σωθούν» τα υγρά της.
Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κίτρινη κολοκύθα ή να προσθέσετε 2-3 αυγά (αν δεν νηστεύετε), για να γίνει η πίτα σας πιο γευστική και αφράτη.