Συνταγές
Μοναδικά σουτζουκάκια σμυρνέικα με πουρέ από ψημένη πατάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Maria Anestaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τα σουτζουκάκια:
Βάζουμε σε ένα μπολ μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, τρία κ σ. φρυγανιά τριμμένη, δύο σκελίδες σκόρδο τριμμένο, τέσσερα κ. σ. ελαιόλαδο, μισό κ.γ. κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Βρέχουμε τις παλάμες μας με νερό και ζυμωνουμε καλά.
Πλάθουμε μικρά , μακρόστενα σουτζουκάκια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 7-8 κ.σ. λάδι από αυτό που τηγανισαμε τα σουτζουκάκια, ένα ποτήρι χυμό ντομάτας, δύο κ.σ. κόκκινο κρασί, ένα κ.σ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρά.
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα σουτζουκάκια και σιγοβραζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Για τον πουρέ ψημένης πατάτας:
Πλένουμε καλά έξι μέτριες πατάτες, τις κόβουμε στη μέση χαράζουμε την κομμένη πλευρά τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί,ρίχνουμε λάδι ,αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 40 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθούν τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιουμε με ένα πηρούνι.
Βάζουμε τον πουρέ σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε ένα κ.σ βούτυρο και λίγο ψιλοκομμένο μπέικον.
Τα σιγοτηγανιζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε λίγο τριμμένη φέτα και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρι.
Ανακατεύουμε τον πουρέ μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν τα τυριά… και είναι έτοιμος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Maria Anestaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”