Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό – Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι και χωρίς τηγάνισμα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά 1 1/2 κιμά ανάμικτο 5 κρεμύδια 3 αυγα μαιδανο λιγο δυοσμο αλάτι πιπέρι μαυρο ρίγανη λίγο ξύδι 2 κουταλιες μουστάρδα μισο φλυτζανι του καφέ γάλα ψωμί κρύο τριμμενο περιπου 300 γραμ ελαιολαδο με το μάτι ποτε δεν το μέτρησα
τριβω τα κρεμυδια τα ριχνω στη λεκανη με τον κιμα μαιδανο δυοσμο αυγα τα μπαχαρικα ψωμι και στο τελος το λαδι πολυ καλο ζύμωματο αφηνω λιγο να ξεκουραστει και μετα τα πλαθω
Για τη σάλτσα
2 μέτρια κρεμμύδια Μαδιανός 1 πιπεριά Φλώρινας 1 πιπεριά πράσινη 1 μεγάλο πουμαρο ελαιόλαδο πιπέρι μαύρο ρίγανη αλάτι
τα βαζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα ρίχνω και ένα μικρό ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να βράζει
ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα και τα αφήνω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μικρασιάτικοι αλευροκεφτέδες νηστίσιμοι
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι πλιγούρι
2 κουταλιές αλεύρι
1 κρεμμύδι, τσιγαρισμένο με 3 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κ.σ. πολτό ντομάτας
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό. Το σουρώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος φουντουκιού.
Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε βράσει το τσιγαρισμένο κρεμμύδι με τον ντοματιπολτό.
Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
Καλή όρεξη!