Συνταγές
Μια πανεύκολη και γρήγορη παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γέμιση αυγό, γιαούρτι, κεφίρ για εξτρά γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Leonidas Tarenidis-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
ΥΛΙΚΑ
15-20 φύλλα κρούστας (πήρα έτοιμα …ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ!)
4 αυγά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες (εγώ είχα διπλοστραγγιστό)
1 φλιτζ. ρόφημα κεφίρ
2 κ.σ. ηλιέλαιο
½ κ.γ. σόδα (για να φουσκώσει)
3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε μικρούς κύβους-ζαράκια
300 γρ. τριμμένη φέτα κατσικίσια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα 3 αυγά και ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο,τη σόδα.Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φέτα.Χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και πασπαλίζουμε με 4 κ.σ. γέμιση διάσπαρτα να πάει παντού.
Απλώνουμε διάσπαρτα λίγους κύβους βουτύρου (7-8) και ρολάρουμε το φύλλο να πάρουμε ένα γεμιστό μπαστουνάκι.
Το τοποθετούμε στο ταψάκι στην εξωτερική διάμετρο.Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και «χτίζουμε» αραδιάζοντας το ένα κολλητά με το άλλο το ταψάκι μας προς το κέντρο.(Σαν Κιχί)
Χτυπάμε το τελευταίο αυγό και χύνουμε μέσα στο κεφίρ για να τα ανακατέψουμε μαζί.
Περιχύνουμε όλα τα φύλλα με το κεφίρ και κάνουμε παντού τρύπες με ένα πιρούνι να εισχωρήσει και ανάμεσα το μείγμα μας.
Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους 180 με αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Leonidas Tarenidis-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”