Συνταγές
Μια πίτσα αφράτη, πεντανόστιμη και πατάτες που την κάνουν φουλ χορταστική!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
(για δύο ταψιά του φούρνου)
650 – 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φακελάκια ξηρή μαγιά
200 γρ. γάλα
200 γρ. νερό
4 – 5 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. ρίγανη
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ρίχνουμε γάλα και νερό χλιαρά, προσθέτω την μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη, το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύω καλά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύω να απορροφηθεί το αλεύρι. Θέλουμε αφράτη ζύμη, όχι σκληρή, να κολλάει λίγο.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νεράκι.
Αφήνουμε τη ζύμη μου να φουσκώσει και μέχρι να ξεκουραστεί ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά μου.
Καθαρίζουμε 3-4 μεγάλες πατάτες και τις κόβω λεπτές ροδέλες. Τις αλατίζουμε , ρίχνουμε αν θέλουμε και πάπρικα και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Φτιάχνουμε και μια σάλτσα ντομάτας, την κλασική που βάζουμε στις πίτσες. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μου, λαδώνουμε τα ταψιά μου ή τους στρώνω αντικολλητικό χαρτί. Χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση με λαδωμένα χέρια. Τα στρώνουμε με το χέρι μου στα ταψιά, λαδώνοντας συνέχεια τα χέρια μου, για να μην κολλάει.. Ρίχνουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας και μετά λίγες φετούλες ζαμπόν, μπέικον, λίγες ελιές, πιπεριά ψιλοκομμένη
μετά αραδιάζουμε τις πατάτες και μακριές λωρίδες λουκάνικα φρανκφούρτης.
Καλύπτουμε με διάφορα τυριά που έχουμε και στο τέλος βάζουμε και ροδέλες ντομάτας λεπτοκομμένες, αλατισμένες και χωρίς υγρά και σπόρους. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Γίνονται τέλειες
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.