Συνταγές
Υπέροχη συνταγή για μηλόπιτα με αρώματα και μπόλικα μήλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Asimina Diamantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
4 μήλα
150g βιταμ
2 κούπες ζάχαρη
1κ.γ. κανέλα
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανιλιες
4 αυγά
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βιταμ στο ταψί και στο φούρνο για 5′ μετά το αφαιρούμε από το φούρνο Κ αφού έχουμε ρίξει την μία κούπα ζάχαρη και την κανέλα στα μήλα τα στρώνουμε στο ταψί
Μετά χτυπάμε τα αυγά με την άλλη κούπα ζάχαρης για 5′ και ρίχνουμε τις βανιλιες και σιγά σιγά το αλεύρι, το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και το στρώνουμε με μια σπάτουλα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα για 50′ πάνω κάτω αντίσταση
Το αφήνουμε να κρυώσει και το γυρίζουμε σε μια πιατέλα
Προαιρετικά αφού κρυώσει καλά πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από Asimina Diamantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μία Αφράτη και Τραγανή Μηλόπιτα!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα! Σε μια λεκάνη ρίχνουμε 4 κούπες αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν, 1 βανίλια, λίγο αλάτι! Ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ζάχαρη, 3 αυγά και ανακατεύουμε να γίνει μια τρίφτη ζύμη όχι πολύ ανακάτεμα! Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια την βγάζουμε και παίρνουμε ένα ταψί 30cm το βουτυρώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε μέσα ζύμη από την οποία όμως κρατάμε λίγο! Ρίχνουμε την γέμιση.
ΜΗΛΑ: Αφού είχαμε τρίψει 10 μήλα μεσαίου μεγέθους κόκκινα, τα είχαμε σε σουρωτήρι με ζάχαρη,και κανέλα! Απάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη και το τοποθετούμε στον προθερμασμενο φούρνο μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 50 λεπτά!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.