Συνταγές
Υπέροχη λαχταριστή μηλόπιτα με αφράτη ζύμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
3 αυγά, 75 γρ. ζάχαρη, πρέζα αλάτι, 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας, 100 γρ. βούτυρο λιωμένο κρύο, 1 κτγ. κανέλα, 150 γρ. αλεύρι γοχ., 10 γρ. μπέικιν πάουντερ, 300 γρ. μήλα καθαρισμένα, 1 κτσ. βούτυρο και 1 κτσ. κανέλα, 1 κτσ. ζάχαρη καστανή και καρύδια όσα θέλουμε. Η φόρμα για το κέικ είναι 20 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε τα καθαρισμένα μήλα τα κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την 1 κτσ. βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα μήλα. Τα μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζουμε στο ταψάκι μας ένα αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε τα μαγειρεμένα μήλα.
Ετοιμάζουμε το μείγμα.
Σέ ένα σκεύος χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια για 6′-7′ να γίνει μια ωραία κρέμα, τότε ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.
Όταν είναι έτοιμα τα αυγά, ρίχνουμε το κοσκινισμένο μας αλεύρι που εκεί έχουμε βάλει και το μπέικιν πάουντερ.
Τα ανακατεύουμε με μια Μαρίζ απαλά για να μην φύγει ο αέρας. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί μας πάνω από τα καραμελωμένα μήλα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. Το βγάζουμε και το γυρίζουμε ανάποδα.
Και είναι έτοιμη για να σερβίρουμε βάζοντας άχνη οποίος θέλει.
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.