Συνταγές
Το ένα καλύτερο από το άλλο – Μηλόκρεμα και μηλόπιτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε το pyrex 24×36cm καθαρίζουμε και τρίβουμε στο αερό του τρίφτη 6 -7μήλα
Βάζουμε 5-6 κουταλιές ζάχαρη και κανέλα (όσο θέλουμε, γύρω στο 1 1/2 κουταλάκι)Τα ανακατεύουμε, τα βάζουμε στο pyrex. Βάζουμε το pyrex σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα.
Για την κρέμα:
8 κσ.corn flour
8 κσ.ζάχαρη
8 ποτήρια γάλα
1 βανίλια
3 κρόκους αυγών
1 κσ. Spry(βούτυρο φυτικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ασπράδια τα κτυπάμε στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα σφικτή με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού, για να μην μυρίζει.
Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα (που τα έχουμε βάλει στο φούρνο για να μαλακώσουν).
Να κρυώσει λίγο η κρέμα και απλώνουμε τη μαρέγκα. Τέλος αμύγδαλα ασπρισμένα και τα ανοίγουμε στην μέση ή αμύγδαλα φιλέ
Βάζουμε την κρέμα στο φούρνο να ροδίσει για 25 λεπτά περίπου.
Πανεύκολη μηλόπιτα
Υλικά:
5 αυγά
1 ποτ,ζάχαρη
1 ποτ. ηλιέλαιο
1κσ. ανθονερο
1/3ποτ.γαλα
1 βανίλια
3 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
2,1/4 ποτ αλεύρι 1/2-1ποτ.αμύγδαλα αλεσμενα, 6–7 μήλα τριμμένα στον αδρο. Βάζουμε (στα μήλα) 4–5 κουταλιές ζάχαρη, 1/2 ποτήρι αμύγδαλα, λίγη κανέλα, ανθονερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το μισό κέϊκ σε ταψί ή pyrex (ορθογώνιο) το βάζουμε ζικ-ζακ για να πάει παντού και να έλθει αφράτο.Τα μήλα που αναμειξαμε τα βάζουμε στην μέση.
Το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω. Τέλος αμύγδαλα απο πάνω ( και 1 κουταλάκι ζάχαρη).
Ψήνουμε για 50 λεπτά.
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.