Συνταγές
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
180 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
6 αυγά
120 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι
3 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν παουντερ
3 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κουταλιες κονιακ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ
5 μήλα
Κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε να ζεσταθεί το τηγάνι και ρίχνουμε τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά να λιώσει και να γίνει καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια σε αυτό το σημείο η καραμέλα θα πετρώσει αλλά ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά σιγά σιγά θα λιώσει και την αδειάζω στο ταψί.
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβω σε φετακια και τα στρώνουμε στο ταψί πάνω από την καραμέλα, πασπαλιζω με κανέλα και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε το ταψί για 30 με 40 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα. Αυτό το κάνουμε γιατί το παντεσπάνι ψήνεται γρήγορα και τα μήλα δεν προλαβαίνουν να μαλακώσουν και μένουν τραγανά.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάω να αφρατέψουν 5 – 6 λεπτά, ρίχνουμε τις βανίλιες, το ηλιέλαιο, το κονιακ και το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπέικιν παουντερ, ανακατεύω απαλά και το αδειάζω στο ταψί που το βγάζω από το φούρνο όπως είναι ζεστό και ψήνω περίπου 35 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
Την βγαζουμε την αναποδογυρίζω στην πιατέλα και το σιρόπι ποτίζει το παντεσπάνι
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.