Συνταγές
Μερεντόψωμο! Το λιγουρεύεστε? Για τους λάτρεις της σοκολάτας…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Θεοδωρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι
2 αυγα
70 γρ ζαχαρη
180 ml γαλα χλιαρο
50 γρ. βουτυρο λιωμενο
1 φακελακι μαγια ξηρη
1 κ.γλ. αλατι
1 κουτι μερεντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τη μαγια , ζαχαρη και αλευρι στο μπωλ τα ανακατευουμε. Βάζουμε το γαλα με το βουτυρο να λιώσει. Χτυπαμε τα αυγά, τα ριχνουμε μεσα στο αλευρι, την μαγια και την ζαχαρη , ανακατευουμε και ριχνουμε και το γαλα με το βούτυρο, το αλατι και αρχιζουμε σιγα σιγα να το ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια ζυμη.
Αφηνουμε να φουσκωσει για 1 με 1,5 ωρα και χωριζουμε τη ζυμη σε τεσσερα ζυμαρακια.Ανοιγουμε 4 φυλλα, βαζουμε το ενα για βάση, αλειφουμε μερεντα, το αλλο απο πανω ξανα την ιδια διαδικασια .
Αλειφουμε με κροκο το τελευταιο πανω φύλλο, κοβουμε και στριβουμε την καθε λωριδα 2 φορες αντιθετα απο την άλλη. Το αφηνουμε παλι λιγο να φουσκωσει και ψηνουμε στους 170 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Θεοδωρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.