Συνταγές
Μελομακάρονα απλά, με κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα – και του χρόνου με υγεία..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Nikoleta Karageorgou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
240 γρ σπορέλαιο,
240 γρ. Ελαιόλαδο,
50 γρ κονιάκ,
160 γρ. Φρέσκο χυμό πορτοκαλιου
, 200 γρ ζάχαρη,
1 κ γ γαρύφαλλο,
2 κ γ κανέλα,
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο,
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
2 κ γ μπεικιν
900 γρ αλεύρι γ. ο. χ
Σιρόπι :
400 γρ ζάχαρη,
400 γρ νερό,
150 γρ μέλι,
3 στικ κανέλας,
3 γαρύφαλλα,
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο.
Εκτέλεση :
κοσκινιζουμε το αλεύρι και το μπεικιν σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιου και το χυμό. Ανακατεύουμε με σύρμα. Επειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατευοντας με κουτάλι. Δεν θελει πολύ δούλεμα η ζύμη ίσα ίσα να τραβήξει το αλεύρι και είναι έτοιμη. Πλάθουμε τα μελομακάρονα 25 γρ το καθένα και τοποθετούμε στο ταψί κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190° για 20-25 λεπτά.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν εκτός από το μέλι. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Σιροπιάζουμε ζεστό σιρόπι και εντελώς κρύα μελομακάρονα.
Για να διατηρούμε ζεστό το σιρόπι ανάβουμε το μάτι στο 1.
Αφήνουμε τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά και βγάζουμε.
Σε Μπεν Μαρί Λιώνουμε τη σοκολάτα με λίγο λάδι και βουτάμε ένα ένα τα μελομακάρονα.
Καλή επιτυχία σε όποιν την φτιάξει..
Νόστιμη συνταγή από “Nikoleta Karageorgou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”