Συνταγές
Μελιτζάνες και κολοκυθάκια παππουτσάκια – άκρως μαμαδίστικο φαγάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από “Σοφία Θεοδωρίδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε 4 μελιτζάνες και 4 κολοκυθακια στη μέση.
Χαράσσουμε εσωτερικά με ένα μαχαίρι, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε ελαιόλαδο κι αλάτι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια βγάζουμε από τον φούρνο τις μελιτζάνες κ αφαιρούμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους (αφήνοντας λίγο μόνο) και το ψιλοκόβουμε, θα το προσθέσουμε στον κιμά.
Για το κιμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε 500γρ κιμά.
Δυναμώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα (έτσι η μελιτζάνα γίνεται πολύ νόστιμο) 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και 2 καρότα τριμμένα .
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε 1 κ. σ πελτέ τομάτας, σοτάρουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε 1 κανέλα, 2 δάφνη, 3 τομάτες τριμμένη , αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Για το μπεσαμελ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 50γρ βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε 50γρ αλεύρι.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε σε 3 δόσεις 500γρ ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 2 κρόκους.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες κ τα κολοκυθακια με κιμά, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ από πάνω.
Τρίβουμε λίγη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να γκραντιναριστούν.
Η συνταγή είναι από “Σοφία Θεοδωρίδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Pellumbesha Lumi “