Συνταγές
Όμορφο και σίγουρα νοστιμότατο πιάτο – μελιτζάνα βεντάλια ο καλύτερος μεζές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τις μελιτζάνες σε λωρίδες σχεδόν μέχρι πάνω ( μέχρι το κοτσάνι) τα αλατίζω και τα αφήνω για μισή ώρα για να βγάλουν το πικρό υγρό .
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο τα περνάω με ελαιόλαδο, βάζω σκελίδες σκόρδο τριμμένα στο τρίφτη και ψιλοκομμένα με το μαχαίρι .
Τα ψήνουμε ώσπου να μαλακώσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βγάζουμε και γεμίζουμε με κατσικίσιο τυρί( μπορείτε να βάλετε μοτσαρέλα, εγώ δεν είχα ) ντομάτες σε ροδέλες ρίγανη μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Γυρνάμε στο φούρνο και ψήνουμε ώσπου να ψηθούν.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πολύ ωραίο και αγαπημένο γλυκό κολοκύθα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Iwanna Andritsou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για κάθε κιλό κολοκύθας ,την ζυγίζουμε όταν έχουμε τελειώσει με το ζεμάτισμα, 1 κιλό ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό, μια κουταλιά γλυκόζη, μια βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα ,όσο πιο μεγάλα τόσο περισσότερη ώρα θέλει στην ζάχαρη, την αφήνουμε 6 ώρες, με ποσότητα ζάχαρης μισό κουταλάκι γλυκού, νερό μέχρι να σκεπάζει όλη την κολοκύθα , ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Την ξεπλένουμε πολύ καλά και την βράζουμε 3 φορές τουλάχιστον 10 λεπτά από την στιγμή βρασμού, με 1 κουταλάκι ξυνό κάθε φορά.
Την αφήνουμε να στραγγίσει, βάζουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και κολοκύθας και 2 ποτήρια νερό ανά κιλό ζάχαρης, βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας και πριν το τέλος ρίχνουμε γλυκόζη και βανίλιες.
Καλή σας απόλαυση! Το πιο νόστιμο γλυκό κολοκύθα είναι ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Iwanna Andritsou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”