Συνταγές
Τέλεια μυρωδάτη μαρμελάδα ροδάκινο – η αγαπημένη μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά ροδάκινα
800 γρ. Ζάχαρη
Χυμό απο ένα λεμόνι
10 φύλλα Λουίζας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβω σε μικρά κομμάτια
Σε κατσαρόλα τα τοποθετουμε σε στρώσεις εναλλάξ με την ζάχαρη και αφήνω στο ψυγείο για ολόκληρο βράδυ
Το πρωί βράζουμε σε μέτρια φωτιά , προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού,, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει το σιρόπι της μαρμελάδας
Προσθέτουμε τα φύλλα Λουίζας και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά πριν αποσύρουμε απο την φωτιά
Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα προσεχτικά στα αποστειρωμένα βάζα , κλείνουμε σφιχτά και τα αναποδογυρίζουμε για ένα 24ωρο
#Αποστείρωση βάζων:
Βάζουμε μια καθαρή πετσέτα στην σχάρα του φούρνου και πάνω τοποθετούμε τα καθαρά βάζα ανοιχτά σε πλάγια θέση και τα καπάκια τους απο την ανάποδη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα και αφήνουμε τα βάζα για 15 λεπτά
Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα ,στα καυτά βάζα, κλείνουμε καλά με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζουμε
Τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες
Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.