Γλυκα
Λατρεύουμε τα γλυκά με σαβαγιάρ και κρέμες! μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5′
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραίο εύκολο κ οικονομικό.. μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα ενθουσιαστείτε και θα σας τρελάνει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για τη βάση
-350 γρ. σαβαγιάρ
-400 γρ. γάλα
για την κρέμα βανίλια
-750 γρ. γάλα
-125 γρ. ζάχαρη
-75 γρ. κορν φλάουρ
-30 γρ. βούτυρο
-1 βανιλίνη
για την κρέμα σοκολάτας
-750 γρ. γάλα
-125 γρ. ζάχαρη
-75 γρ. κορν φλάουρ
-30 γρ. κακάο σκόνη
-30 γρ. βούτυρο
-1 βανιλίνη
για τη σαντιγύ
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-20 γρ. ζάχαρη
για το πασπάλισμα
-κακάο σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε τα μισά μπισκότα σαβαγιάρ στο γάλα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 25Χ30 εκατοστών.
Προχωράμε στην παρασκευή της κρέμας βανίλια. Βράζουμε ανακατεύοντας σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρι και το κορν φλάουρ μέχρι να πήξουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από τα μπισκότα στο ταψί.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα μισά μπισκότα, αφού τα βουτήξουμε στο γάλα.
Πιέζουμε ελαφρώς τα μπισκότα να καθήσουν καλά επάνω στην κρέμα.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας σοκολάτας. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε ανακατεύοντας το γάλα, τη ζάχαρι, το κορν φλάουρ και το κακάο μέχρι να πήξουν.Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε και στρώνουμε την κρέμα στο ταψί.
Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και περιμένουμε να κρυώσει. Κατόπιν βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρι φτιάχνοντας την σαντιγύ, την οποία και βάζουμε σε ένα κορνέ.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με το κορνέ στολίζουμε.
Πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL