Συνταγές
Μακεδονίτικη κοτόπιτα με πολύ όμορφα υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Hara Dimitriadou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
400γρ. κοτόπουλο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
200ml ζωμός, από το νερό που έβρασε το κοτόπουλο
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
100-150γρ. γραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με τον ζωμό. Το αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά και το αποσύρουμε.
Μόλις κρυώσει ελαφρώς, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την γραβιέρα ή το πεκορίνο, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας λάδι ανά δύο.
Στρώνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λάδι και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για κοτόπιτασου ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Hara Dimitriadou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”