Συνταγές
Πω πω πιρουνιά και απόλαυση – μοναδική μακαρονάδα με κιμά και χοντρά μακαρόνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 χαρτί μακαρόνια Νο 5
700 γρ. κιμά από σπάλα
1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 ώριμες ντομάτες πομοντορο
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι,1 ξύλο κανέλας, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 πρέζα μπαχάρι ,1 δαφνόφυλλο
1 φλυτζάνα νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κιμά και το σοτάρουμε για λίγο, στη συνέχεια Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια και τα σκόρδα σε φέτες μέχρι να μαραθούν και αυτά.
Στη συνέχεια σοτάρουμε και το πελτέ για να γλυκάνει Και το σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ Ρίχνουμε τις ντομάτες τις 2 κομμένες χωρίς τη φλούδα…και τις άλλες 2 τριμμένες στο χοντρό τρίφτη, τα μπαχαρικά και τέλος το νερό.
Κλείνουμε τη χύτρα για 15′ ή σε ανοιχτή κατσαρόλα περίπου 45′.
Για τα μακαρόνια Βραζω νερό με ένα κύβο λαχανικών, λίγο λαδάκι και λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι στον αναγραφόμενο χρόνο.
Όταν τα βάλω στη κατσαρόλα…βρασμενα…Τους Ρίχνουμε μαζί με λίγο λαδάκι και ζουμακι από το κιμά μου!!
Από πάνω μυζήθρα ξερή τριμμένη…
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.