Γλυκα
Μία σοκολατένια Βασιλόπιτα με λευκή μους
Υλικά 250 γρ. φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 5 αυγά 250 γρ ζάχαρη 250 γρ. βούτυρο 1 βανίλια σκόνη 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Για τη μους λευκής σοκολάτας 300 γρ. λευκή σοκολάτα 600 ml κρέμα γάλακτος 3 φύλλα ζελατίνας Χρωματιστά κουφετάκια και flakes ινδικής καρύδας για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Βάλτε στον κάδο του […]
Υλικά
- 250 γρ. φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
- 5 αυγά
- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια σκόνη
- 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
- Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
Για τη μους λευκής σοκολάτας
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 3 φύλλα ζελατίνας
- Χρωματιστά κουφετάκια και flakes ινδικής καρύδας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξτε τα αυγά ένα-ένα και μετά τα αμύγδαλα, την βανίλια και τέλος την φαρίνα.
- Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα και αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ αφού πρώτα στρώσετε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού.
- Ψήστε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 λεπτά.
- Όταν ψηθεί, βγάλτε την βασιλόπιτα από τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει.
Για τη μους λευκής σοκολάτας
- Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Βάλτε την μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος να ζεσταθεί και διαλύστε τα μουσκεμένα και στραγγισμένα φύλλα της ζελατίνης.
- Προσθέστε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατέψτε.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί.
- Ανακατέψτε και διατηρείστε τη μους στο ψυγείο.
- Καλύψτε την βασιλόπιτα με τη μους και διακοσμήστε την ανάλογα με τις προτιμήσεις σας με flakes ινδικής καρύδας, χρωματιστά κουφετάκια ή ξηρούς καρπούς.
Πηγή – MasterClass