Συνταγές
Το καλυτερο γλυκάκι – σπιτικοί λουκουμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
2 ποτήρια νερό χλιαρό
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καστανή
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λικέρ Τζέρυ δικό μου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μισό σακκουλακι αλεύρι φαρίνα κόκκινη ( 250 γραμμ ) το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Καλό ανακάτεμα με το κουτάλι (ναι περίπου αλλά φαίνεται και με το μάτι)
ύστερα με τά χέρια, μέχρι να καταλαβαίνω ότι η ζύμη μου βγάζει σαν καρυδάκι από την χούφτα μου.
Τηγανίζουμε με τόν γνωστό τρόπο μέσα σέ μπωλικο ελαιόλαδο μέχρι την μέση της κατσαρολιτσας.
Βγάζουμε σέ απορροφητικό χαρτί μέσα σέ ταψί και σερβίρουμε με μέλι και κανέλα..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Πω πω αφρός – φουσκωτοί λουκουμάδες παραλίας πάλι!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
600γρ αλεύρι
2 βανίλιες
2 μεσαία αβγά
70γρ ζάχαρη
11 γρ μαγιά σκόνη
8 γρ αλάτι
260ml γάλα
100γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα χλιαρό και τη μαγιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και μετά ένα ένα τα υλικά με τελευταίο το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο και έπειτα ανοίγουμε φύλλο, με έναν πλάστη, ένα εκατοστό περίπου και με ένα ποτήρι ή κου πατ κόβουμε τους λουκουμάδες
στη μέση ανοίγουμε τρύπα με ένα καπάκι από μπουκάλι. Τους αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με μπόλικο λάδι σπορέλαιο.
Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Μην ψάχνεις αλλού την επόμενη συνταγή. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο νόστιμες συνταγές για λουκουμάδες. Καλή σας όρεξη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”