Ξεχωριστα
Απλά μία κορυφαία επιλογή για σπιτικούς λουκουμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αφράτοι λουκουμάδες στον φούρνο που γίνονται καλύτεροι και από τηγανιτούς! Στο τσακ μπαμ – όταν λες τι να φάω;
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
500 γρ. αλεύρι “Κούλα” ή αλεύρι για τσουρέκια
100 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ξίδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. νερό, κρύο
120 γρ. γάλα, κρύο
9 γρ. μαγιά στιγμής “Mac Magic”
2 αυγά, μεσαία
λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρι, το βούτυρο, το νερό, το αλάτι, το ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα, τα αυγά, τη μαγιά, και ανακατεύουμε σε μεγάλη ταχύτητα για περίπου 10 έως 15 λεπτά έως ότου να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Λαδώνουμε τα χέρια μας, βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κατόπιν, λαδώνουμε και πάλι τα χέρια, βγάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε στον πάγκο. Με τη σπάτουλα και μία ζυγαριά, την χωρίζουμε σε 12 ίσια κομμάτια περίπου 75 γραμμαρίων το κάθε ένα, τα οποία πλάθουμε σε μπάλες.
Τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά ανά 6, στα οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρώς. Σκεπάζουμε τα ταψιά με πετσέτα και αφήνουμε τις μπάλες ζύμης να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 15 έως 19 λεπτά.
Κατόπιν, τα αλείφουμε με το πινέλο και με λιωμένο βούτυρο, και στις δύο πλευρές.
Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρι και κανέλα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “λουκουμάδες” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis