Συνταγές
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά – είναι τέλειο με μπόλικο ζεστό ψωμάκι και ένα ωραίο τζατζίκι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Μανου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
Μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
1 φλ καφέ ρύζι καρολίνα
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες σε κυβακια
1 κ σ πελτε
Αλάτι πιπέρι κοκκινοπιπερο
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα όλα τα υλικά για τα γιουβαρλακια σε μια λεκανιτσα τα ζυμωσα καλά τα έκανα μπαλίτσες και τα άφησα στην ακρη.
Έβαλα λάδι σε μια κατσαρόλα τσιγάρισα το κρεμμύδι μετά πρόσθεσα τις ντομάτες τον πελτε να τσιγαριστει έριξα τα γιουβαρλακια νερό ίσα να τα σκεπάζει αλάτι πιπέρι κοκκινοπιπερο και σιγοβραζω μισή ώρα περίπου μέχρι να γίνουν και να χυλώσει η σαλτσα.
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Μανου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις λουκάνικα με βότκα και κόκκινη σάλτσα
Υλικά συνταγής
500γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στα τρία ή κοκτέιλ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες περασμένες στο μούλτι
1 κ.σ. ντοματοπελτές
½ φλιτζ. νερό ή ζωμός λαχανικών
¼ φλιτζ. βότκα
2 κ.σ. μαϊντανός
3 κ.σ. ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
½ κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε σε τηγάνι τα λουκάνικα μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι (κόκκινο και μαύρο) και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τον μαίντανό. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.cooklos.gr