Συνταγές
Κοκκινιστά γιουβαρλάκια, αν δεν έχεις φάει, πρέπει να τα δοκιμάσεις – γίνονται εξαιρετικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Μαίρη Ηλιοπούλου – Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια στο μούλτι χοντροκομμένα
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
1,5 φλιταζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι, αλάτι πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά κ βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο. Πλάθουμε μπαλάκια σε μια πιατέλα. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι κ σωτάρουμε ελαφρά ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ, τον γυρίζουμε για λίγο να ψηθεί κ μετά ρίχνουμε χυμό φρέσκιας ντομάτας, λίγη ζάχαρη κ βραστό νερό.
Αφήνουμε να βράσει για λίγο κ ρίχνουμε τα μπαλάκια κιμά. Σιγοβράζει το φαγητό κ μένει με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Τέλος πιπέρι κ αν θέλουμε κ λίγη πάπρικα. Αν θέλουμε να το απογειώσουμε σερβίρουμε κ με λίγες τηγανιτές πατάτες.
Και συ να κάθεσαι να βλέπεις το παιδί σου να τρώει κ να λέει αχ ρε μάνα μόνο εσύ τα φτιάχνεις τόσο ωραία, κ ας μη σου έχουν πετύχει όπως τα θέλεις
Η συνταγή είναι από “Μαίρη Ηλιοπούλου – Χρυσές Συνταγές”