Συνταγές
Σούπα γιουβαρλάκια που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάκτυλά σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Απλή και εύκολη συνταγή για γιουβαρλάκια που αγαπάμε να φτιάχνουμε χειμώνα-καλοκαίρι.
Υλικά
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 αυγό
Ρίγανη
½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον κιμά με το πολτοποιημένο κρεμμύδι, την ρίγανη, το αυγό, το ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Κατόπιν, βρέχουμε τα χέρια μας και κάνουμε τον κιμά μπαλάκια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει με λίγο ελαιόλαδο.
Εν συνεχεία, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο-φουσκώσει.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε σιγά- σιγά καυτό ζουμί από την σούπα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει θερμοκρασία.
Τέλος, βάζουμε το αυγολέμονο στην σούπα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ιδανική η σούπα γιουβαρλάκια για ένα ζεστό διάλειμμα μετά από μία κουραστική μέρα!
Καλή όρεξη ! Εσύ πως φτιάχνεις τα γιουβαρλάκια;