Συνταγές
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πιλάφι – ένα αγαπημένο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
750 γρ κιμά, ένα μεγάλο κρεμμύδι, δύο σκελίδες σκόρδο, ένα αυγό, μια ντομάτα τριμμένη, δύο φέτες ψωμί που έχουμε μουσκέψει μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, χρωματιστές πιπεριές.
Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα ψήνω στο φούρνο στο γκριλ.. Ετοιμάζω τη σάλτσα σοτάροντας ένα μέτριο κρεμμύδι και τις πιπεριές ρίχνω τα κεφτεδάκια να σοταριστούν και αυτά, ντομάτα λίγο νερό αλάτι πιπέρι.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζω 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 6 κούπες νερό λίγο αλάτι και αφού βράσει προσθέτω 2 κούπες ρύζι κίτρινο το αφήνω να πιει όλο το νερό. Κατεβάζω από το μάτι
σκεπάζω με μια πετσέτα για 10 λεπτά..
Έτοιμο το φαγητό για σερβίρισμα
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πανεύκολη σπιτική κέτσαπ
Η Συνταγή είναι από κ. Λενα Χατζοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
12 μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
Μια πρέζα αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προαιρετικά καυτερό μπούκοβο αν θέλετε να την κάνετε καυτερή
Και κορν Φλάουερ διαλειμμενο σε μισό ποτήρι νερό δύο κουταλάκια του γλυκού περίπου
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα βράζουμε μέχρι να πήξει τέλος ρίχνουμε το κορν Φλάουερ μέχρι να δέσει αφαιρούμε από το μάτι
Κρατάει τρεις εβδομάδες περίπου στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Λενα Χατζοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.