Συνταγές
Πολύ νόστιμη μακαρονάδα πέστο υγιεινή και πολύ γρήγορη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
1 ματσάκι μαϊντανό
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 χούφτες καρύδια
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κουταλάκι αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μαϊντανό βάζουμε στο multi μαζί με τα καρύδια το σκόρδο το ελαιόλαδο την παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά να πολτοποιηθεί
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό… Βάζουμε πάνω στην εστία ένα τηγάνι ρίχνουμε το πέστο, ανασύρουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στο pesto
Ανακαινίσουμε και ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές να πάει παντού το πέστο και σερβίρουμε αμέσως
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για λαχταριστή μακαρονάδα με σκόρδο και σουσάμι!.
Υλικά
500 γρ. σπαγκέτο
5 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (ή πιο πολύ, αν θέλουμε)
5 κουτ. σούπας λάδι
2/3 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι ψημένο σε ταψάκι στο φούρνο χωρίς λιπαρή ουσία (μέχρι να ροδίσει, αλλά να μη μαυρίσει)
μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
Διαδικασία
Tρίβουμε το ψημένο σουσάμι στο μούλτι, να γίνει σαν σκόνη. Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και 1 κουτ. γλυκού από το μετρημένο λάδι.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Οταν βράσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε στο τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι να κάψει και τότε ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε γρήγορα να μην καεί, αλλά μόνο να πάρει ωραίο ξανθό χρώμα, και το αδειάζουμε στα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Πασπαλίζουμε με το ψημένο σουσάμι και μαύρο πιπέρι.
Συνοδεύουμε αυτήν τη μακαρονάδα με σαλάτα από σγουρό μαρούλι, ρόκα, κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο