Συνταγές
Το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο φαγητό – μυρωδάτοι λαχανοντολμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γωγώ Κρητικού– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 μέτρια λάχανα (όχι σκληρά, αφράτα)
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
500γρ ρύζι (εγώ έβαλα νυχάκι)
Άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο φρέσκο (όσο έχω ακόμα στον κήπο μου), βασιλικό και ρίγανη φρέσκια
3 κρεμμύδια
1 ντομάτα
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
4 σκελίδες σκόρδο
Κάρυ (έβαλα δυο κουταλακια του γλυκού)
Κύμινο (έβαλα 3 κουταλακια του γλυκού)
Καπνιστή πάπρικα (μισό κουταλάκι του γλυκού)
Λεμονοπιπερο (1 κουταλάκι του γλυκού)
Ξερό δυόσμο, αποξηραμένο κρεμμύδι και αποξηραμένο σκόρδο (από 1 κουταλάκι του γλυκού)
Αλάτι
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
Χυμός από 3 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας corn flour
Καυτό ζουμί από την κατσαρόλα που είχα ζεματισει τα λάχανά μου…
Εκτελεση:
Πλένουμε και κοβουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι το κοτσάνι από τα λαχανα, (σαν κώνος βγαίνει)
Τα ζεματιζουμε και σε ένα ταψί κοβουμε με το ψαλίδι κουζίνας, τα φύλλα στη μέση και τα κοτσανακια τα κράταμε όλα (βαζουμε τα μισά στον πάτο της κατσαρόλας και τα άλλα μισά σκέπαζουμε στο τέλος τους ντολμαδες από πάνω)
Ρίχνουμε Ελαιόλαδο στον πάτο της κατσαρόλας, κάλυπτουμε με τα κοτσανακια και “χτιζουμε ” τους ντολμαδες μου.
Βραζουμε για 1 μιση ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Και τέλος κανουμε το αυγολέμονο!
Η Συνταγή είναι από Γωγώ Κρητικού– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να δοκιμάστε τους πιο γευστικούς νηστίσιμους λαχανοντολμάδες με μανιτάρια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katia Stoianova- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ :
3 φρέσκα κρεμμύδια ή 1 παλιο κρεμμύδι , 500 γρ. μανιτάρια, 1φ.τ.τ. ρυζι, άνηθο, μαύρο πιπέρι, αλατι,1 λαχανο τουρσι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Βάζουμε σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε. Προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι. Συνεχίζουμε να τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε 1/2 φλυτζανι του τσαγιου νερο. Βαζουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό εξατμιστεί, βγαζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον άνηθο.
Διαχωρίζουμε τα φύλλα λάχανου. Τυλίγουμε τους ντολμαδες. Τακτοποιουμε σε ένα ταψι.
Ρίχνουμε αρκετό νερό για να τα καλύψουμε.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πριν το σερβίρισμα, έκανα ενα σος, πήρα τη σάλτσα από το τηγάνι σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσα λίγο corn flour ,εβαλα αλάτι και χυμό λεμονιού.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katia Stoianova- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”