Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό για λαχανοντολμάδες με χοιρινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα λάχανο μέτριο
700 γραμμάρια κιμά από ελια
2 μπριζόλες χοιρινές σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο
Άνηθο αλάτι πιπέρι
1 κνορ.. 2 κουταλιές βούτυρο.
1φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο… 2 αυγά και δύο λεμόνια για το αυγολέμονο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με νερό έχουμε βράσει το λάχανο και έχουμε πάρει τα φύλλα τους 1-1 τα οποία τα κόβουμε στη μέση και αφαιρουμε τα κοτσάνια τους. Έχουμε φτιάξει το μίγμα του κιμά σε ένα μπολ έχουμε τρίψει το κρεμμύδι το σκόρδο αλάτι πιπέρι ..εχουμε ρίξει τον κιμά τον άνηθο και το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο και έχουμε ανακατέψει πολύ καλά.
Σε μία κατσαρόλα ριξουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρισα τις χοιρινές μπριζόλες σε κομμάτια..όταν πήραν όμορφο χρώμα έσβησα την φωτιά και τοποθέτησουμε ανάμεσα και γύρω-γύρω τόυς λαχανοντολμάδες.
αυτή τη φορά έβαλα και 2 κολοκυθάκια ενδιάμεσα.. αρέσουν στην κόρη μου πολυ….έβρασα το φαγητό στη χύτρα για 10 λεπτά αφού έβαλα νερό τόσο όσο να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες
το έκανα στη χύτρα γιατί δεν ήθελα να μου φύγει το νερό από μέσα και να πρέπει να συμπληρώσω άλλο.. όταν άνοιξουμε την κατσαρόλα το νεράκι ήταν όλα μέσα.
πήρα ζωμό από αυτό χτύπησουμε τα δύο αυγά με δύο λεμόνια και έκανα το αυγολέμονο..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.