Συνταγές
Πολύ ωραίο αγαπημένο και καλoμαγειρεμένo φαγάκι – λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ένα λάχανο
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίν
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Δύο κρεμμυδια ξερά
Πέντε κρεμμυδάκια φρέσκα ..
Χυμό από ένα λεμόνι.
Αλάτι πιπέρι .
Μαϊντανός .. άνηθος.
Για το αυγολέμονο
Τον ζωμό από το φαγητό ένα ποτήρι
Ένα κρόκο αυγού..
Μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουτ
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και χυμό λεμονιού. Και ζεματιζουμε το λάχανο.
Και βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα
Δε μια κατσαρόλα σωταρουμε τον κιμά το κρεμμύδι. Λίγο νερό. Και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά..
Διαλέγουμε τα ποιο λεπτά φύλλα και τυλίγουμε τους σαρμαδες.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα προσθέτουμε νερό να σκεπάζει τους σαρμαδες. Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου..
Με την κουτάλα αφαιρούμε λίγο ζωμό περίπου μία κούπα το σουρονουμε σε κατσαρολάκι, προσθετουμε το κορν φλάουτ τον κρόκο αυγού. Το χυμό λεμονιού σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τους πιο λαχταριστούς λαχανοντολμάδες αυγολέμονο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”