Chk
Λαζάνια με κιμά στο φούρνο! Πιάτο που τρώγεται μετά βουλιμίας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από λαζάνια με κιμά για αυτό το Σαββατοκύριακο; Δοκιμάστε αυτή την λαχταριστή συνταγή και θα σας αγαπάνε όλοι στο σπίτι!
Υλικά
1200 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια
5-7 σκελίδες σκόρδο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
3Χ400 γρ. κουτιά ντοματάκια
Αλάτι
1 κ.γ. καυτερό πιπέρι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
2.κ.σ. ξερό βασιλικό
2.κ.σ. ρίγανη
4 φλυτζάνια νερό
Για την Μπεσαμέλ
70 γρ. βούτυρο
800 ml γάλα
4 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κουτί ντοματάκια
600 γρ. λαζάνια
700 γρ μοτσαρέλα φρέσκια
Βασιλικό
Παρμεζάνα
Edam
Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα και τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αλάτι, το καυτερό πιπέρι, το μαύρο πιπέρι, το βασιλικό, τα τρία κουτιά ψιλοκομμένη ντομάτα και το νερό.
Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένο το σκεύος μέχρι να μείνει το φαγητό χωρίς νερό, μια πυκνή σάλτσα.
Για τη μπεσαμέλ ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Αφού λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σε ένα πυρέξ 33Χ22 εκ στρώνουμε ένα κουτί ντοματάκια. Προσθέτουμε 3 κ.σ. λάδι και τοποθετούμε από πάνω μία στρώση λαζάνια. Στη συνέχεια ρίχνουμε μία στρώση κιμά.
Πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα. Έπειτα ρίχνουμε λίγο μπεσαμέλ και φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας. Επαναλαμβάνουμε τη δεύτερη στρώση με την ίδια σειρά. Θα κάνουμε 4 στρώσεις.
Στο τέλος θα ρίξουμε παρμεζάνα και edam τριμμένο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα.
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.
Σου άρεσε η συνταγή ; Δες μερικές ακόμα ιδέες για λαζάνια!