Συνταγές
Η γλύκα και η νοστιμιά τους δεν περιγράφονται! Κούκις με κομμάτια μαύρης σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από ” Sunday Lous- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για 15 μεγάλα κομμάτια
100 γραμμάρια βούτυρο
160 gr ζάχαρη άχνη
1 αυγό
240 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια,1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη,περίπου 65 γραμμάρια
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό το αλεύρι και την βανίλια με το μπεικιν , ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας και προσθέτουμε την σπασμένη σοκολάτα φτιάχνουμε μπάλες με τα χέρια μας σαν ένα καρύδι,τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος
ψήνουμε στους 180 για 10 με 12 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας
Υ.Γ Στην αρχή όταν τα βγάλετε από τον φούρνο είναι πολύ μαλάκα,μην νομίζεται ότι θέλουν και άλλο ψήσιμο μετά σφιγγουν
Αν θέλετε περισσότερη σοκολάτα μέσα μπορείτε να βάλετε μια ολόκληρη, δλδ 125 gr
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Sunday Lous- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Σούπερ αρωματικά μπισκότα με υπέροχο άρωμα κανέλας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
210 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωμάτιου.
250 γρ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
3 κάψουλες βανίλιας
1/2 κ. γ. Αλάτι
1 1/2 κ .σ .κανέλα
3 κ.γ. μπέικιν
Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 400 με 450 γρ.
Λίγο κανελοζάαχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το αλάτι καλά ρίχνουμε τα αυγά τις βανίλιες και την κανέλα χτυπάμε τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι μαλακή εύπλαστη και δεν κολλάει στα χεριά. Βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Ανοίγουμε με τον πλαστή σε φύλλο πάχους μισό εκ. Και κόβουμε με στρογγυλό κουπέ πατά τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα πασπαλίζουμε με κανελοζάαχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”