Συνταγές
Αυθεντική οικογενειακή συνταγή για κοχυλάκια με κιμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!-Zeta Zetagk”
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1φλ τσαγιού ζάχαρη
2φλ τσαγιού αμύγδαλα αλεσμένα
5κουτ σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
1κουτ.σουπας κανέλα σκόνη
Κρέμα πατήσει Νουγκατίνας
Βούτυρο φρέσκο
3 βανίλιας
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε ένα είδος αμυγδαλωτού φύλλου ως εξής: χτυπάμε το ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας βροχηδόν τη ζάχαρη ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα τα αλεσμένα αμύγδαλα τα οποία έχουμε αναμίξει με 3κουταλιες σούπας αλεύρι την κανέλα και ένα στιχάκι βανίλια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε τη ζύμη, ψήνουμε στους 160βαθμους αέρα μέχρι να πάρει καστανό ανοικτό χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε.
Νουγκατίνα θεϊκή Τι χρειαζόμαστε και βήμα -βήμα η εκτέλεση..
Κρέμα πατισερι Νουγκατίνας
4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα πλήρες
1φλ τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι μεγάλο
1βανιλια
1/2 φλ τσαγιού αλεύρι+2κουταλιες σούπας επιπλέον
1/2φλ τσαγιού κορν φλάουτο
2κροκους
2πρεζες αλάτι
3κουταλιες σούπας βούτυρο φρέσκο η βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα δύο φλυτζάνια γάλα το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη να βράσουν σε μια μπασινα ρίχνουμε το αλεύρι το κορν φλάουτο τα αυγά το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο κρύο γάλα ανακατεύομε καλά όταν πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το χυλό ανακατεύοντας συνέχεια όταν πήξει καλά το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο και βανίλια και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την σύνθεση
κόβουμε λωρίδες κρούστας αμυγδάλου κρέμα πατισερι και τελειώνουμε με σαντιγί ή ακόμα και με την ίδια κρέμα στολίζουμε με κερασάκι και αμύγδαλο ότι σας αρέσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!-Zeta Zetagk”