Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό και σίγουρα νόστιμοτατο – κουνουπίδι ογκρατέν είχαμε σήμερα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 1 μέτριο κουνουπίδι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Το σούρωνουμε και το άφηνουμε να στραγγίξει.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βαζουμε 2 κουταλιές βούτυρο, τρεις κουταλιές αλεύρι και ανακάτευουμε καλά Να καβουρδιστεί.
Πρόσθετουμε 300 ml γάλα αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακάτευουμε καλά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ… Την άφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κατόπιν σπάμε 4 αυγά και τα ριχνουμε σταδιακά ένα-ένα ανακατεύοντας πολύ καλά… Τέλος έριξα μισή κούπα κεφαλοτύρι.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι άφηνουμε να σοταριστεί και πρόσθετουμε ψιλοκομμένο μπέικον… Ανακάτευουμε Χέρσο τάρα πολύ καλά.
Βουτύρωνουμε ένα 30άρι ταψί, πασπάλισα λίγη φρυγανιά τριμμένη, και ρίχνουμε το κουνουπίδι… Ρίχνουμε από πάνω λίγο τυρί regato το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι να πάει παντού, από πάνω την μπεσαμέλ και πασπάλισα με μπόλικο τυρί regato.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για γρήγορο κουνουπίδι
ΥΛΙΚΑ
1 τεμάχιο Κουνουπίδι μέτριο
4 κουταλιές/σούπας Ελαιόλαδο
1 κουτάλι/γλυκού Κάρυ
1 κουτάλι/γλυκο/υ Κουρκουμάς
1 κουτάλι/γλυκού Κολίανδρο
1 κουτάλι/γλυκού Garam masala
1 κουτάλι/γλυκού Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουμπουκάκια και κόβουμε τον κορμό σε κομμάτια. Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο και καυτό νερό για 10 λεπτά και το σουρώνουμε.
Όσο βράζει το κουνουπίδι ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά και προσέχοντας να μη καούνε.
Προσθέτουμε το βρασμένο κουνουπίδι στο αρωματικό λάδια και ανακατεύουμε καλά για να καλυφτεί όλα τα κομμάτια από το κουνουπίδι με το λάδι.
Σερβίρετε με ρύζι και σαλάτα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Αν μας αρέσει το πικάντικο και καυτερό μπορούμε να προσθέτουμε στο λάδι με τα μπαχαρικά 1 κουτάλι/γλυκού πιπέρι καγιέν ή μία πιπεριά τσίλι.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο ygeia-enarmonisi.gr