Συνταγές
Φτιάξτε μόνοι σας τα σνακ, τα καλά, τα σχολικά.. κουλούρια Θεσσαλονίκης!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Bitloglou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό αλεύρι γοχ (Κούλα)
1 1/2 κγ αλατι
1φακ μαγια – ξερή , αλλα και με νωπή γίνεται
6 κουτάλια της σούπας μελι – (δεν βάζουμε γεμάτη κουταλιά. Ίσα ίσα να πάρουμε με το κουτάλι. )
300ml νερο
*Χωρίς λάδι..χωρίς ζάχαρη.
Για το πασπαλισμα:
70ml νερο
5 κσ μελι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχω μια ευπλαστη, αλλά ελαφρώς κολλωδη ζύμη.
Αφηνουμε για μισή ώρα στην άκρη, να φουσκώσει λίγο.
Χωριζουμε τη ζύμη σε 8-10 μπαλάκια των 80-90γρ. Ανοίγουμε σε μπαστουνακι και μετά κάνω κύκλο.
Σε ένα πιάτο ρηχό αδειάζουμε σουσαμι, και σε ένα δεύτερο διαλύουμε το νερό με το μέλι. Βουτάμε στο νερό-μέλι το κουλούρι, και μετά στο πιάτο με το σουσάμι.
Ψηνουμε για 30 λεπτά στους 200-210 βαθμούς. Αν τα θέλετε ξεροψημένα, αφήνουμε λίγο παραπάνω.
Υγ: κρατάμε όσα θέλουμε , και τα υπόλοιπα μπαίνουν στη κατάψυξη
! Αν τα βγάλετε στα 25-30 λεπτά, θα βγουν μαλακά!
Η Συνταγή είναι από Katerina Bitloglou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κουλούρια βανίλιας με επικάλυψη κουβερτούρας.
Η Συνταγή είναι από κ. Aspasoula Koukoutsa – “συνταγες της Λιχουδας”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε 200 γρ βούτυρο με 1 κούπα ζάχαρη να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε 1 βανίλια, 1 αβγό, 1 κ γλ σόδα, 3 κούπες αλγοχ και ζυμώνω.
Σε λαμαρίνα σε λαδόκολλα πλάθω κουλούρια. Προθερμασμενο φούρνο στους 175 Κελσίου.
Χτυπάμε 1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό. Περνάω από πάνω. Ψήνω για 12 λ περίπου.
Όσο κρυώνουν σφίγγουν. Μετά λιώνω 1 κουβερτούρα με λίγο ηλιέλαιο.
Αφού κρυώσουν, τα βουτάω στην κουβερτούρα.
Αφήνω να στεγνώσει η σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Aspasoula Koukoutsa – “συνταγες της Λιχουδας”