Συνταγές
Για μας το καλύτερο καλοκαιρινό κουλουράκι – με ούζο και γλυκάνισο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΔΟΣΗ ΓΙΑ 33 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
125 ml σπορέλαιο
250 ml ζάχαρη
2 αυγά μέτρια
100 ml ούζο
1/2 έως 1 κ.γ. γλυκάνισο(φουσκωτό)-τριμμένο σε μούλτι μαζί με 1 κ.σ ζάχαρη
40 ml χυμό από μισό λεμόνι
490-500 γρ αλεύρι γ.ο.χ (έβαλα Αλλατίνη)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (φουσκωτό)
1/3 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξτε το γλυκάνισο στο ούζο και αφήστε 5-10 λεπτά να βγάλει το άρωμά του.
Σε μεγάλο μπολ ρίξτε λάδι, ζάχαρη, αλάτι, αυγά,χτυπήστε με αυγοδάρτη και προσθέστε λεμόνι και το ούζο με το γλυκάνισο.
Ανακατέψτε το μπέϊκινγκ στο αλεύρι και ρίξτε το στη λεκάνη, δουλεύοντας με μια κουτάλα. Η ζύμη πρέπει να πλάθεται.Θα κολλάει λίγο στα ακροδάχτυλα αλλά θα στρώσει μετά.
Τυλίξτε την με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί ½ ώρα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Με κομμάτια ζύμης μεγέθους μικρού καρυδιού πλάστε λεπτά κουλουράκια και αραδιάστε τα σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Βαλτε στο ψυγείο την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να ψηθεί η πρώτη δόση.
Ψήστε τα κουλουράκια για 20 λεπτά αν τα θέλετε ελάχιστα μαλακά στο εσωτερικό τους. Για τραγανά μέσα-έξω ψήστε 25 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα και από το πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα πλάσετε
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.