Συνταγές
Χρυσοψημένη και πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέελση είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΟΚΎΘΙΑ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΥΔΙ
1 Κ.Σ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
1/2. Κ.Γ ΣΚΌΡΔΟ ΣΚΌΝΗ
ΑΛΆΤΙ..ΠΙΠΈΡΙ
3 ΑΥΓΆ
200ΓΡ ΦΈΤΑ
200ΓΡ ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΕΝΗ
ΑΛΆΤΙ..ΠΙΠΈΡΙ
Εκτέλεση
ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΎΘΙΑ ΣΕ ΠΟΛΎ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ΜΕ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ..ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΙΔΙ ΚΟΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΟΛΟΚΎΘΙΑ ΤΟ ΣΚΌΡΔΟ..ΤΟ ΑΛΆΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΈΡΙ ΤΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ..ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ..ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΏΣΟΥΝ(( 25 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ))
ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΩΛ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΤΗΝ ΦΈΤΑ ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕΝΑ ΚΟΛΟΚΎΘΙΑ
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ..ΣΕ ΈΝΑ ΛΑΔΟΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΊΓΜΑ ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ..ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΜΊΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΤΥΡΙΑ..
ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ..ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΙ ΛΙΓΌΤΕΡΟ..ΑΝΆΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ!!..
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Petros Maounatzis .
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για εξαιρετική μανιταρόπιτα με ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Hara Dimitriadou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιάτα
800γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε φέτες
8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
200γρ. κασέρι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 αυγά
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιατας. Ρίχνουμε στα μανιτάρια τα αυγά, το γιαούρτι και το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Η μανιταρόπιταείναι έτοιμη !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Hara Dimitriadou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”