Συνταγές
Ποιος λέει όχι σε μία αφράτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα εύκολη και γρήγορη ;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επλυνα και καθάρισα 3 κολοκυθάκια, τα έτριψα στο χοντρό τρίφτη και τα έβαλα σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Σε ένα άλλο μπολ έριξα 200 γραμμάρια γιαούρτι, 3 αυγά, πιπέρι, λίγο αλάτι, 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη, 150 ml. καλαμποκέλαιο, 100 ml. γάλα, 1 φακελάκι μάγια, έκοψα τρία κολοκυθολούλουδα, 1 ξερό κρεμμύδι, λίγο φρέσκο δυόσμο, πρόσθεσα και τα κολοκυθάκια που είχα τρίψει αφού τα στράγγισα πάρα πολύ καλά με τα χέρια μου.
Εμένα μου πήρε περίπου 500 gr. αλεύρι γοχ. Το κοιτάμε λίγο γιατί ανάλογα με την ποσότητα από το κολοκύθι και με τα υγρά που έχουμε βάλει ίσως να θέλει και λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο.
Το άπλωσα στη λαμαρίνα του φούρνου έριξα και λίγο σουσάμι και την έψησα στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Σοκολατόπιτα που θα την φτιάξεις άπειρες φορές!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αγγελικη Μιχαλοπουλου -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
-2 βιτάμ των 250 γρ. (εγώ είχα 1 κ έβαλα κ 250ml. ηλιέλαιο)
-8 αυγά
-2 βανίλιες
-3 φλυτζάνια του Νες καφέ φαρίνα
-2 κτσ. baking powder
-2 φλυτζάνια ζεστό νερό
-4 φλυτζάνια ζάχαρη
-1,5 φλυτζάνι κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε να γίνει λείο.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε στην άκρη 2 φλυτζάνια.
Χτυπάμε τα αυγά σε 1 μπολ μαζί με τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μίγμα της κατσαρόλας ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder ανακατεύοντας καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά ακριβώς!
Μόλις είναι έτοιμο και ζεστό ακόμη κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το μίγμα που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αγγελικη Μιχαλοπουλου -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”