Συνταγές
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο – αυτό είναι φαγητάρα , όχι απλώς φαγητό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
Δυο φλιτζάνια ρύζι
Δυόσμο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι λαδι
Μια μικρη πιπεριά σε κυβάκια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μια ντομάτα κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζι τα ζυμώνουμε και τα αφήνουμε 1-2 ώρας στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις
Μετα ανοίγουμε τα κολοκύθια και τα γεμίζουμε
Τα βάζουμε με σειρά στη κατσαρόλα και βάζουμε λαδι και νεράκι μεχρι να τα σκεπάζει
Βράζουμε περίπου 45 λεπτά
Οταν ειναι έτοιμα φτιάχνουμε τη σάλτσα αυγολεμονου
2-3 κουταλιές κορν φλάουρ πιπέρι αλάτι ενα λεμόνι χυμο ενα αυγό λιγο κουρκουμα και το ζουμί απο το φαγητο μας
Ολα αυτα σε μια μικρη κατσαρόλα το ζεστενουμε και το χτυπαμε με το σύρμα ετσι ώστε να δέσει και να εχουμε μια βελουδινη σάλτσα αυγολεμονου
Σερβίρουμε τα γεμιστά μας και περιχύνουνε πανω τους τη σάλσα
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για γεμιστά Αγιορείτικα – νοστιμότατα και μυρωδάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Adriana Argyropoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
Για ένα στρογγυλό ταψί 35cm
9 πιπεριές χρωματιστές
2 μελιτζάνες φλασκες
4 κολοκύθια
2 πατάτες
500γρ μανιταρια λευκά φρέσκα
300γρ μανιτάρια portobello φρέσκα
4 Κρεμμύδια ξερά
3 καρότα
4 ντομάτες φρέσκες ώριμες
1/2 μάτσο Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση :
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε φέτες σε ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψλικομενα, τα καρότα και τα κολοκύθια τριμμένα και τις ντομάτες σε κυβακια. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι (2 κουταλιές για κάθε κομμάτι που γεμίζουμε) και 1 1/2ποτήρι νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πιει όλο το νερό.
Έχουμε ανοίξει τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και γεμίζουμε με τη γέμιση όλα τα κομμάτια.
Κόβουμε τις πατάτες και γεμίζουμε τα κενά.
Αλατιζουμε από πάνω όλα τα γεμιστά ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα και στους 180° για αλλα 30′.
Η Συνταγή είναι από κ. Adriana Argyropoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.