Συνταγές
Μοσχαράκι ντόπιο χτένι κοκκινιστό με ρυζάκι – νόστιμο φαγητό και πολυ τρυφερό κρέας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέας χτένι περίπου 1,5 κιλό σε μερίδες λεπτές
Το οποίο σοτάρουμε σε ελαιόλαδο να δώσουμε χρώμα και να το θωρακίσουμε και σβήνουμε με ενα ποτηράκι κρασι
βάζουμε ενα μεγαλο κρεμμύδι δυο σκελίδες σκορδο 2-3 καρότα ενα κλωνάρι σέλινο ( αν σας αρεσει )
Χυμο ντομάτας και μια κουταλιά μεγάλη πελτέ (πάστα ντομάτας)
Ενα ξυλάκι κανέλλα 6-7 κόκκους μπαχάρι λιγο γαρύφαλλο αλάτι πιπέρι νεράκι να σκεπασει το κρέας και μαγειρεύουμε εώς να σωθεί το νερό να μελωσει η σαλάτα και να γίνει μαλακό το κρέας
Για το ρύζι
3 ποτήρια νερού νερό σε μια κατσαρόλα λιγο λαδι αλάτι πιπέρι ενα κυβο λαχανικών αν θελουμε λιγο κουρκουμα και ενα ποτήρι ρύζι
Οταν πάρει σχεδον το ρύζι ολο το νερό
Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και σκεπάζουμε για 10 λεπτά τη κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα
Μετα έτοιμο για σερβίρισμα
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για αλμυρή Τούρτα
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Υλικά (16 μερίδες)
- 20 φέτες (4 φέτες × 5 στρώσεις) ψωμί του τοστ, μαύρο, λευκό brioche ή ανάμεικτο
- 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό, για τοστ
- 4 φέτες τυρί, για τοστ
- 600g τυρί κρέμα, μισοκρύο
- 400g κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη, κρύα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές κόκκινες, τουρσί, ψιλοκομμένες
- 4-5 αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελιές απύρηνες, σε ροδέλες
- 1 κ.σ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπωλ ανάμειξης ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε για λίγο με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα παχύ μείγμα. Απ΄αυτό το μείγμα αφαιρούμε το ⅓ περίπου
το βάζουμε στο ψυγείο για αργότερα, για το γαρνίρισμα. Στα υπόλοιπα ⅔ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
Δες την συνέχεια στο www.kitchenstori.es