Συνταγές
Κιμαδοπιτάκια μούρλια – Φανταστικό σνακ για τις λιγουρίτσες μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερό χλιαρό 250 ml
1 φλ του ελληνικού καφε λαδι
1 κ.γ αλάτι
3 κ.σ ξύδι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ ανακατεμενο μαζί με 1 κ.γ μπεικιν
Για την γέμιση
500 γρ κιμά
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1κ.γ πάπρικα
1/2 Κ.γ κάρυ
Αλάτι πιπέρι λαδι
2 κ.σ σάλτσα σπιτικη
Εκτέλεση :
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Το λαδωνω και το αφήνουμε σκεπασμενο μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση
Τριγαρίζουμε τον κιμά να ανοίξει καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί προσθέτουμε την σάλτσα τα μυρωδικά και λίγο νερό και αφήνουμε να πιει το νερό του και να μείνει με το λαδάκι του.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω βάζω λίγη γέμιση και κλείνω με ένα πιρούνι.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τα αυγουλώνουμε με έναν κρόκο που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό και ψήνουμε στους 180μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.