Συνταγές
Πολύ νόστιμο πιάτο – κεφτεδάκια στη σάλτσα με μακαρόνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 Κουταλιές τυρί Pecorino
3 Κουταλιές φρυγανιά στριμμένο
1 Αβγό
1 Φέτα ψωμί μουσκεμένο στο νερό
1 Καρότο λιγο Σέλινο χτυπημένα στο blender Μούλτι
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Κρεμμύδι
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα αυτά τα Ζυμώνουμε με τον κιμά και έπειτα τα βάζουμε στο γκριλ του φούρνου και τα ψήνουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε ! Και περιμένουμε να ροδοκοκκινίσουν
Σε μία κατσαρόλα Βαζουμε δική μου σάλτσα που έχουμε φτιάξει ! Αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε αυτές τις έτοιμες που είναι για μακαρόνια!
Όταν βράσει πολύ καλά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα και βασιλικό και όταν πάρει μερικές βράσεις ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Και τα συνοδεύουμε με ότι μακαρόνι θέλουμε!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για κεφτεδάκια σε μπέικον, ψημένα στο φούρνο.
Ιδανικό ως σνακ, πιάτο ή κύριο πιάτο!
Υλικά
200 γραμμάρια κιμά (βοδινό και χοιρινό κρέας)
1 φέτα ψωμιού
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 αυγά
11 λεπτές φέτες μπέικον
αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βυθίστε το ψωμί στο γάλα. Σε ένα μπολ βάζετε το κιμά, το ψωμί, μπαχαρικά, μουστάρδα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
2. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τυλίγουμε σε ένα κομμάτι μπέικον. Εάν οι φέτες μπέικον είναι μακριές, μπορούν να κοπούν στο μισό. Καλύψτε τη ταψί με το χαρτί ψησίματος, αλείφετε με λάδι και βάλτε τα κεφτεδάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° για 15-20 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές να ψηθούν καλά.
3. Τα κεφτεδάκια μπορούν να σερβιριστούν χωριστά, ως σνακ ή κυρίως. Είναι καλά τόσο κρύα όσο και ζεστά.