Συνταγές
Πολύ ωραία αφράτα κεφτεδάκια σαμιώτικα με ωραία υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300gr κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα τυρί κεφαλογραβιερα τριμμένη
2 αυγά
μία φέτα ψωμί στεγνό
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
Φρέσκος δυόσμος
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Τρίβετε το κρεμμύδι την πατάτα και το κολοκύθι στον τρίφτη, το κολοκύθι το στύβετε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του
προσθέτετε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί
πλάθετε κεφτεδάκια τα αλευρώνετε
τα τηγανίζετε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για κεφτεδάκια με σπανάκι
Η Συνταγή είναι της κ. Alinda Kanaki B – “Πολίτικη κουζίνα Αλίντα Κανάκη”
Υλικά :
200g σπανάκι
200g ανάλατο άσπρο τυρί
100g τριμμένο τυρί
1 κουταλιά μαργαρίνη
3 κουταλιές αλεύρι
1 μικρό κρεμμύδι
1 αυγό
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά το σπανάκι και τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε.
Τα αλατίζετε και τα τρίβετε ώσπου να στραγγίσουν.
Αφού στραγγίσουν τα βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε τα αυγά, το τυρί,το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να δέσουν τα υλικά.(για να δέσει το μίγμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φριγανιά )
Σε καυτό λάδι ρίχνετε μια-μια κουταλιά σούπας από το μείγμα και μόλις αρχίζουν να σχηματίζονται οι κεφτέδες τους βγάζετε από το τηγάνι
Η Συνταγή είναι της κ. Alinda Kanaki B – “Πολίτικη κουζίνα Αλίντα Κανάκη”