Συνταγές
Έτοιμο το σπιτικό γλυκό σταφύλι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά σταφύλι σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
11/2 κούπα νερό
χυμό από 1 λεμόνι, ένα κλαράκι αλμπαρόριζα και αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και πλένω καλά το σταφύλι, σε κατσαρόλα βάζω σειρά σταφύλι, σειρά ζάχαρη μέχρι να τελειώσει το σταφύλι και η ζάχαρη, και στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το πρωί ρίχνω το νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά 10 λεπτά, αν βγάλει αφρό τον αφαιρώ. Κλείνω το μάτι και το αφήνω .
Την άλλη ημέρα το δένω κανονικά, ρίχνω την αλμπαρόριζα και στο τέλος το λεμόνι και τα αμύγδαλα.
*αντί για νερό βάζω μια κούπα χυμό πορτοκαλιού!!!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Καταπληκτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι. Να γλείφεις και το πιατάκι!
Η συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τα ωραιότερα και νοστιμότερα γλυκά του κουταλιού. Υπέροχο χρώμα και δέσιμο !
Υλικά
2 κιλά σταφύλια σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό
μισό ποτήρι του κρασιού ανθόνερο (δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση!)
χυμό από μισό λεμόνι
αμυγδαλάκια ασπρισμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε το σταφύλι μαζί με το νερό και την ζάχαρη να βράσει.
Μόλις δέσει το γλυκό ρίχνουμε το λεμόνι ανθόνερο και τα αμύγδαλα!
Αποστειρώνουμε τα βάζα και το βάζουμε μέσα!!!
Η συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.