Συνταγές
Καταπληκτικό αλμυρό σνακ, σκέτο έργο τέχνης – για όλες τις ώρες και τις στιγμές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αγαπημένο αλμυρό σνακ, είτε για το πρωινό μας κολατσιό, είτε για το απογευματινό μας καφεδάκι.
Συνταγή από “Ελενη Σιδηροπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για το ζυμάρι:
2 Αυγά
100γρ. Ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
50γρ. Ηλιέλαιο
50γρ. Λιωμένο βούτυρο
1 φακελάκι ξερή μαγιά των 9γρ.
300γρ. Χλιαρό γάλα
650γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά, που είναι γραμμένα.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και μόλις είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας, το αφήνουμε με μία καθαρή πετσέτα να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο το ζυμάρι μας, αυτοσχεδιάζουμε και φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε σε ένα μεγάλο ταψί ή τα κάνουμε ατομικά πιτσάκια.
Για τη γέμιση:
300γρ. Γαλοπούλα ή αλλαντικά της αρεσκείας μας
300γρ. Διάφορα Τρίμματα κασέρι
Λίγη κέτσαπ
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε αυτά τα τρία υλικά και έχουμε έτοιμη τη γέμιση, που θα χρειαστούμε.
Αφού κάνουμε το σχέδιο που θέλουμε, ψήνουμε στις Αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας.
Συνταγή από “Ελενη Σιδηροπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”