Συνταγές
Καταπληκτικός μπακλαβάς, καλοφτιαγμένος και γευστικότατος…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Athena Kartezini Gardikiotes – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιροπι:
2 1/2 κουπες ζάχαρη ,2 1/2 κουπες νερό ένα ξυλάκι κανέλα δυο τρία γαρυφαλλα ,ένα τέταρτο λεμόνι ,πορτοκάλι φλουδα ,το βράζουμε για 10-15 λεπτά το σβήνουμε κσι ρίχνουμε μισή κούπα μέλι ,το αφηνουμε να κρυωσει
Μισό κιλό φύλλο για μπακλαβά ,μισό κιλό καρύδι,στο μουλτι, ,(άλλες φορές βάζουμε και καβουρδισμένο αμύγδαλο ,μισό μισό ,)μια κουτάλια γεμάτη κανέλα ,μισό κουταλακι γαρύφαλο ,ξισμα πορτοκαλιου ,5 φρυγανιές στο μουλτι ,λίγη βανίλια …..και δυο κουταλιές ζάχαρη
Έχουμε λιώσει 330 γραμμάτια βούτυρο
Στρώνουμε 10 φύλλα κάτω ,γέμιση 3-4 φύλλα ξανά γέμιση επαναλαμβάνω έως τελειώσει η γέμιση και από πάνω αλλά 10 φύλλα .
Κόβουμε σε μπακλαβά τα κομμάτια ,αυτή τη φορά τα κοβουμε μεγάλα ,βάζουμε ένα γαρύφαλλο στη μέση του κομματιού και ρίχνουμε το βούτυρο να πάει παντού ,εύκολο και γρήγορο
Το αφήνουμε λίγο να πάει το βούτυρο παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμοθσ κελσιου για μιάμιση ώρα περίπου Όταν βγει το σιροπιάζουμε με το κρύο σιροπι
Η Συνταγή είναι από Athena Kartezini Gardikiotes – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.