Συνταγές
Καταπληκτικός κορμός παντεσπάνι και γέμιση μερμαλάδας με πολύ ωραία εμφάνιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα έφτιαξα το παντεσπάνι που χτύπησα στο μιξερ 4 αυγά 1 φλ τσαιου όχι γεμάτη με ζάχαρη μέχρι να γίνεται σαν κρέμα έβαλα ξύσμα από 1 πορτοκάλι 2 φλ αλεύρι γοχ, 1.5 κουτάλι μπέικιν πουτερ 1 βανιλια 2 κουτάλι λάδι τα ανακατεύουμε καλά και το βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και στο προετοιμασμενο φούρνο στους 170* μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε
Μετά το βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το άφηνουμε να κρυώσει λίγο το τρύπαμε λίγο το παντεσπάνι βάζω την μαρμελάδα και με την βοήθεια του λαδόκολλα φτυαχνουμε το ρόλο.
Το ρόλο έτσι όπουσ το έχουμε με το λαδόκολλα το κλείνουμε σαν καραμέλα και το άφηνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μετά φτιαχνουμε την κρέμα γαρνι με το γάλα οπωσ οι οδηγίες του κουτίου
το βάζουμε στο ρόλο και στο τέλος τα πασπαλίζουμε με ινδοκαρυδο από πάνω για τα σχέδια του κόρμου κανουμε με κουβερτούρα 100 γρ 2 κουτάλι γάλα και 1 κγ βούτυρο
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχο κορμό με παντεσπάνι και γέμιση μαρμελάδα, για κάτι πιο ελαφρύ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
Για τις φέτες απο πορτοκάλι:
2 πορτοκάλια σε φέτες, 300 γρ νερά και 200 γρ ζάχαρη. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες σε μέτρια φωτιά.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί απορροφητικό. Τις στρώνουμε μόνο στην μισή λαμαρίνα όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
Απο πάνω βάζουμε το παντεσπάνι.
Ψήνουμε στους 160 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Η λαμαρίνα μου είναι 30Χ40 εκατοστά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”